239

نوشته شده توسط elyasi در تاریخ 27 آبان 1402

سپرده ارزی یا سپرده ریالی

سپرده ارزی و همه چیز درباره آن

سپرده ارزی یکی از مباحث مهم حقوق مالی است و در ذیل قانون پولی و بانکی کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد. سپرده ارزی با دلار، یورو و درهم ممکن است و با توجه به بانکی که فرد نسبت به سپرده گذاری در آن اقدام می‌کند دارای قواعد مختلفی می‌باشد و فرد سپرده گذار باید آنها را مورد توجه قرار دهد.

سپرده گذاری ارزی به علل مختلفی صورت می‌گیرد و کاربردهای گوناگونی دارد که در ادامه مورد بررسی قرار می‌دهیم.

سپرده ارزی چیست

سپرده ارزی معمولا به حساب بانکی که در آن پول رایج سایر کشورها وجود دارد اطلاق می‌شود. افتتاح چنین حسابی می‌تواند دارای اهداف گوناگونی باشد که از آن می‌توان به پرداخت‌ها و امور بانکی بین المللی اشاره نمود.

شرایط افتتاح سپرده ارزی تقریبا مانند سایر سپرده‌های دیگر است و فرد متقاضی باید به یکی از شعب بانک مورد نظر خود مراجعه نموده و فرم مربوط به درخواست خود را پر کند و مدارک لازم مانند مدارک هویتی را ارائه نماید.

سپرده ارزی نیز مانند حساب عادی می‌تواند به صورت پس انداز، قرض الحسنه جاری یا سپرده مدت دار باشد. حداقل موجودی مورد نیاز برای افتتاح حساب سپرده با توجه به نوع آن متفاوت است. مثلا برای سپرده ارزی مدت دار حداقل ۱۰۰۰ دلار و حساب قرض الحسنه ارزی حداقل ۱۰۰ دلار آمریکا نیاز است.

شرایط افتتاح حساب ارزی

فرد متقاضی برای افتتاح حساب ارزی باید مدارکی از جمله دو قطعه عکس، حداقل مبلغ مورد نیاز برای افتتاح حساب، اصل و کپی شناسنامه و دیگر مدارک هویتی، فرم درخواست کتبی و غیره را ارائه دهد.

نکته قابل توجه این است که افتتاح سپرده ارزی دارای ریسک زیادی است. بنابراین افتتاح آن برای شخصی که قصد کسب سود یا انجام امور بین المللی از طریق آن را ندارد انتخاب مناسبی به نظر نمی‌رسد و فرد متقاضی باید توجه داشته باشد که حساب ارزی، مشمول مالیات و هزینه‌های مختلفی می‌باشد.

سپرده ارزی بانک‌های مهم و سود آن

افتتاح سپرده ارزی در اکثر بانک‌ها ممکن است و معیارهای گوناگونی برای انتخاب بانک جهت سپرده گذاری ارزی وجود دارد که از آن می‌توان به درصد سودی که آن بانک ارائه می‌دهد اشاره نمود.

در حالت کلی می‌توان با توجه به گزارش‌های ارائه شده بیان نمود که بانک سرمایه بیشترین میزان سود برای سپرده ارزی را ارائه می‌نماید که ۴ درصد است. شرایط سپرده گذاری در این بانک بدین صورت است که فرد متقاضی حداقل هزار دلار از دارایی خود را به مدت حداقل یک سال در این بانک قرار دهد و پس از آن، شرایط ارائه سود و همچنین کارمزد و غیره به فرد متقاضی اعلام می‌گردد.

نکته قابل بیان در رابطه با سپرده گذاری در بانک سرمایه این است که فرد به صورت ماهانه سود خود را دریافت نمی‌کند و پس از گذشت یک سال، اصل پول خود به همراه سود را دریافت می‌نماید. دومین بانکی که سود بسیار خوبی را برای سپرده ارزی قرار داده است بانک توسعه صادرات می‌باشد. این بانک نیز چهار درصد سود برای حساب سپرده ارزی قرار داده است و بازگشت سپرده و سود پس از یک سال به صورت ارزی می‌باشد.

برای افرادی که قصد دارند در بانکی سپرده گذاری نموده که سود را به صورت ماهانه پرداخت نماید، بانک صادرات بهترین گزینه است. در این بانک سود سپرده ارزی سه و نیم درصد است اما به صورت ماهانه به فرد متقاضی پرداخت می‌گردد.

بانک ملت و بانک شهر نیز برای سود سپرده دو و نیم درصد را در نظر می‌گیرند که به صورت ماهانه پرداخت می‌شود. بانک‌های دیگر به مراتب سود کمتری را پرداخت می نمایند و افراد متقاضی می‌توانند با توجه به شرایط خود، سود و قوانین بانک‌های مختلف را مورد بررسی قرار داده و بهترین بانک را برای سپرده گذاری انتخاب نمایند.

سپرده ارزی دلار چگونه است؟

سپرده ارزی به شکل دلار، رایج ترین نوع سپرده گذاری است. در حالت کلی می‌توان بیان نمود که سپرده ارزی دلار با انواع دیگر آن که درهم یا یورو هستند تفاوتی ندارند. بنابراین فقط نیاز است که فرد متقاضی میزان سرمایه مورد نظر خود را به ریال در بانک قرار داده و درخواست سپرده ارزی را ثبت نماید تا از این طریق، حساب مورد نظر او افتتاح گردیده و سپرده ارزی برای انجام حواله‌جات یا صرف کسب سود به مدت مشخصی ایجاد شود.

اگر سپرده ارزی صرفا برای کسب سود ایجاد گردد، می‌توان بیان نمود که دارای سود بیشتری نسبت به سپرده گذاری با ریال است و به همین منظور، بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که از این طریق سرمایه گذاری نموده و سود بیشتری کسب نمایند.

البته افتتاح سپرده ارزی دارای مزایای دیگری نیز می‌باشد و فرد متقاضی می‌تواند از طریق سپرده ارزی خود انواع حواله‌جات را به خارج از کشور انجام دهد.

سپرده ارزی یا سپرده ریالی

سپرده بر اساس ارز بهتر است یا ریال؟

اگر بخواهیم بر اساس سود مربوط به سپرده ارزی و ریالی این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم، باید بیان کنیم که سود اوراق سپرده سرمایه گذاری ریالی ۲۰ درصد است و سود سپرده سرمایه گذاری ارزی اگر به مدت یک ساله باشد دارای نرخ ۴ درصد است.

با توجه به اینکه قیمت دلار به صورت سالانه دارای نوسانات زیادی می‌باشد و همواره سیر صعودی داشته است، می‌توان بیان نمود که ممکن است به صورت سالانه حتی ۲۰ الی ۳۰ درصد سود داشته باشد. در مقابل، با توجه به نوسانات قیمت ریال و در نظر گرفتن این حقیقت که ارزش آن با توجه به تورم ممکن است به صورت سالانه کاهش پیدا کند، به نظر می‌رسد که از لحاظ سوددهی، سپرده گذاری ارز خارجی بهتر از ریال باشد.

اما مقایسه این دو مسئله فقط به سوددهی آن محدود نمی‌شود و فرد متقاضی باید در نظر داشته باشد که سپرده گذاری به صورت ارز، طبیعتا کارمزد بیشتری داشته یا باعث می‌شود که فرد به راحتی نتواند پول خود را تبدیل نموده و برداشت کند. همچنین اگر میزان سپرده زیاد باشد، فرد باید مالیات مربوط به آن را نیز پرداخت نماید و با در نظر گرفتن تمام این نکات باید ارزیابی کند که کدام نوع سپرده گذاری برای وی مناسب تر می‌باشد. جهت مشاوره با ما در ارتباط باشید.

منبع: قوانین

0 0 امتیازات
امتیازدهی
عضویت
به من اطلاع بده
guest
0 کامنت ها
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها

مطالب مرتبط